2009-03-16 18:24:19• hírek • Szatmar.ro

Inzaghi: háromszáz

A világbajnok olasz csatár hétvégén szerezte meg 300. profi gólját.

Az olasz SerieA hétvégi, 28. fordulójában a Milan csapata 5-1 arányban legyőzte a Sienát, ahol a negyedik gól Filippo Inzaghi második találata volt a mérkőzésen. Ezzel pedig a veterán világbajnok pályafutása egy újabb mérföldkőhöz érkezett: ez volt 300. profi gólja.

Az 1973 augusztus 9.-én Piacenzában született csatár szülővárosa csapatában tanulta a sportág alapjait. Profi pályafutása során megfordult az AlbinoLeffe, a Verona, a Parma, az Atalanta és a Juventus csapatában, majd 2001-ben 40 millió euró fejében igazolt a Milan együtteséhez.

Inzaghi elsőként 1996-97-es szezonjában hívta fel magára a figyelmet, amikor az Atalanta színeiben 24 góllal megnyerte a gólkirályi címet. Ekkor a Juventus csapott le rá, ahol négy év és 120 mérkőzés alatt 57 gólt szerzett, és ekkor mutatkozott be a válogatottban is. Jelenlegi klubcsapatában eddig 154 mérkőzésen 62 gól fűződik a nevéhez. Nemzeti színekben 57 mérkőzésen 25 gólt szerzett, ezzel pedig a hatodik helyen áll az örökranglistán, míg a jelenleg is aktív játékosok közül csak Alessandro del Piero előzi meg.

 

Filippo Inzaghi, egyik becenevén a „Kannibál" dicsőséglistája is magáért beszél: kétszeres olasz bajnok, egyszeres kupagyőztes, kétszeres Bajnokok Ligája győztes, kétszeres Európai Szuperkupa-győztes, egyszeres Klubvilágbajnok és egyszeres Intertotó-kupa-győztes, illetve egyszeres világbajnok.

Superpippo 2007 december 4-én a Celtic Glasgow elleni mérkőzésen megszerezte a 63. európai kupagólját, amivel megelőzte az örökranglista vezetőjét, a legendás Gerd Müllert. Emellett Pippo az egyedüli olyan játékos, amely egyazon éven belül gólt szerzett a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a Klubvilágbajnokság döntőjében.

„Ez egy olyan nap, amelyről majd mesélhetek a gyerekeimnek", mondta Inzaghi a mérkőzés után. Arra a kérdésre, hogy melyik volt a legfontosabb gólja, nem tudott válaszolni. „A legfontosabbak a BL, a Szuperkupa és a Klubvilágbajnokság döntőjében szerzett találataimat emelném ki".

Érdekesség, hogy saját visszaemlékezése szerint pont a Siena ellen szerezte meg első profi gólját. Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját és Pippo 300. találatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: